Humanitarna akcija “Mala Božićna čarolija”

Humanitarna akcija “Mala Božićna čarolija” u organizaciji udruge Facebook Puljani humanitaraci provodi se od 2015. godine. Akciju, kao i svake godine do sada, prati NK Istra 1961 sa svojim darovima. Ove se godine akciji priključio KBK Planet sport, a podržali su je i članovi Moto cluba Twin Horn.

Cilj akcije je smanjivanje socijalne isključivosti djece iz Dječjeg doma Ruža Petrović kroz predblagdansko darivanje. Ujedno im se na taj način šalje poruka da nisu sami i zaboravljeni.

Akcija je ove godine krenula 3. prosinca i za nju je otvoren poseban račun – IBAN HR07 2340 0091 5112 1092 4 u PBZ banci. Prikupljaju se poklon bonovi u vrijednosti od 200 kuna ili novčana sredstva za kupnju bonova u trgovinama prema dječjim željama.

Udruga će za vikend 17. do 18. prosinca 2022. imati štand na tržnici gdje će volonteri, uz prikupljanje novčanih priloga za kupnju bonova, dijeliti promo materijale (kalendare, upaljače).

Ukoliko netko želi donijeti poklon bon može ga donijeti do udruge u Dobrichevoj 32 ili navedenog vikend na štand na tržnici. Građani mogu i nazvati Udrugu koja zna želje štićenika ili sami kupiti bon koji će im udruga donirati za Božić.

Iz članka autorice Borke Petrović objavljenog na istra24

Božiš 2022