Članak u Glasu Istre

Glas Istre je 29.07.2022. objavio članak pod naslovom “Akcija udruge FB Puljani humanitarci: Prikuplja se novac za školski pribor” u kojem je opisana naša akcija prikupljanja potrepština i sredstava za kupnju školskog pribora namijenjenog potrebitim učenicima.

Tekst članka glasi:
“Udruga FB Puljani humanitarci provodi akciju prikupljanja potrepština i sredstava za kupnju školskog pribora namijenjenog potrebitim učenicima. Akcija koja je počela polovicom srpnja traje sve do 30. rujna ove godine. Namjera je opremiti učenike školskim priborom s obzirom da oni dolaze iz potrebitih obitelji, redovnih korisnika akcija ove udruge.

Volonteri udruge napominju da je lani opremljeno gotovo 20 učenika, dok je ove godine akcija koordinirana s udrugom Naš san njihov osmijeh pa se očekuje i veći broj djece kojima će se pomoći.

– Svaka donirana potrepština ili svaka uplaćena kuna puno znače u zadnje vrijeme jer su potrebe sve veće. Stoga pomognite ako ste u mogućnosti jer ćete našim školarcima razvući osmijeh na lica, kažu jedan od volontera.

Akcija je redovno prijavljena nadležnom uredu Istarske Županije te nosi oznaku IŽ-HA/ŠK-22-14. Otvoren je i poseban račun samo za ovu akciju (HR2523400091511194401) na koji se mogu uplatiti sredstva. Osim toga, moguća je i donacija školskih torbi, pernica, bilježnica, bojica, tempera, pribora za geometriju i druge opreme. Te se stvari mogu donijeti u sjedište udruge u Dobrichevoj 32, gdje dežuraju volonteri. Građani mogu nazvati jedan od brojeva mobitela koji se nalaze na Facebooku i dogovoriti neki drugi termin. Informacije o ovoj akciji dostupne se na Facebook ili internetskim stranicama udruge (www.fbphumanitarci.hr).”

Autor članka: Mirjana Vermezović Ivanović